lørdag 15. juni 2013

Ytrefilet



Ytrefileten på dette reinsdyret er så mør og god, at man rett og slett ikke trenger å jobbe noe særlig med den. Vi brunet bare bittelitt i pannen og inn i ovnen på 80 grader til steketermometeret viste 62 grader. Har man dårlig tid kan man skru opp litt på slutten (til f.eks 120 grader da går det endel fortere) uten att det går nevneverdig utover sluttresultatet.

Som tilbehør har vi søtpotet, reddiker og squash, alt bakt i ovnen. De obligatoriske tyttebærene og villtsaus med kantareller får også bli med. Kanskje ikke det første man tenker på som tilbehør til reinsdyr, men det fungerte kjempebra. Vi abbonerer på frukt og grønt fra Økomat Innherred og da bruker vi for det meste det vi får derfra. Det gjør at man får prøve litt utradisjonelle kombinasjoner av og til, men det er jo bare bra.

2 kommentarer:

  1. Nam! Tror du dette går like bra med elgkjøtt?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja! Jeg gjør det på samme vis med elgkjøtt!

      Slett