søndag 21. juli 2013

Entrecote


Entrecoten brunet vi raskt i pannen og satte den i ovnen på 80 grader i til steketermometeret viste 55 grader (2 timer, allerede romtemperert kjøtt) Økte deretter til 150 grader til steketermometeret viste 62 grader. Lot det hvite i 15 minutter. 

 Økomat har tatt ferie, så tilbehøret ble det vi hadde igjen i kjøleskapet. Foruten kokte nypoteter fra Levanger ble det blomkål, gulrøtter og selvsagt tyttebær. Kjøttet ligger på en seng av stekt rødløk og aromasopp. Viltsaus ble det også. Denne gangen ble Teffmelet i  sausen en aning svidd mens jeg pratet i telefonen. Dog ikke værre enn at det kunne reddes av en skvett rødvin, noe som fungerte godt og gjerne kan brukes for å variene sausen litt.

God søndag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar