I dag laget vi høstsuppe med reinsdyrs-kjøttboller. Alle var enige om at resultatet ble bra. Vi var 9 til middag(5 voksne, 4 barn), og denne lille bollen var alt som ble igjen (glemte å ta noen bilder underveis)
SUPPE(9-10 porsjoner)
1,5 liter reinsdyrkraft
5 gulrøtter
1 stor purreløk
1/2 kålrot
1/2 selerirot
1 stor pastinakk
Krydder (salt,pepper,oregano,basilikum)
REINSDYRS-KJØTTBOLLER
650 gr kvernet reinsdyrkjøtt
2 egg
4 ss arrowrootpulver (fungerer sikkert med potetmel)
salt,pepper
Kjøttet blandes med salt i en kjøkkenmaskin med s-kniv. Deretter has egg og arrowroot i og blanges litt til. Form til små kjøttboller med litt fuktige hender og putt i suppa. Trekk i 10-15 min, eller til det er klart for servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar