torsdag 9. mai 2013

Viltsaus

Saus må man ha! Denne viltsausen er rask og enkel å lage og kan brukes til alle typer av reinsdyrkjøtt (steik, filet osv)  til reinsdyrskaker og kan også brukes som basis for gryterett.

Dette trenger man:

3-6 ss smør
1-2 ss mel
5-10 dl reinsdyrkraft
1-2 dl rømme
En neve tørkede kantareller (eller annen sopp)
krydder - salt&pepper
             - timian& knuste einebær
             - ev litt brunost

Smelt smør i gryta, ha i mel (jeg bruker blått jyttemel) og la det småkoke noen minutter. Spe med kraft til passe tykkelse. Ha i kantareller og krydder. Rømme helt til slutt. Siden rømmen her vil bli nokså varm, er Rørosrømme et greit valg. Man vil jo ha varm saus. Hvis man ikke er så nøye på om det er varmt kan man ha i upasteurisert rømme etter å ha kjølt litt ned.



Jeg har forsøkt utallige varianter av saus med arrowroot, men synes ikke det blir bra. Konsistensen blir rar og slimete. Har derfor besluttet at det er ok med et par ss jyttemel i sausen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar