Det første måltidet av dette reinsdyret ble reinsdyrsteik på palmesøndag!
Steik er enkel søndagsmat. Man bare setter steiken inn om morgenen på ca 70 grader, går på tur og gjør alt mulig annet rart. (Vi bruker rist og litt vann i langpanna under) Når det begynner å nærme seg middagstid setter vi i ett steketermometer. Dersom kjernen av steiken er langt unna 60 grader, så skrur vi opp litt. Når steketermometeret viser 62-63 grader tar vi steiken ut og lar den hvile mens vi lager sausen! Oppskrift på saus kommer senere!
Som tilbehør hadde vi helt enkelt kokte poteter, gulrøtter, blomkål og tyttebær. Også viltsaus da så klat!
Kjøttet var smakfult og mørt. 4 voksne og 2 barn spiste alle med god apetitt.
Og med det er vi i gang med å telle måltider. 4 voksne, 2 barn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar