fredag 19. april 2013

Hvorfor reinsdyr?


Kort sagt; fordi det er god og sunn mat!

Reinsdyr spiser naturlig reinsdyrmat året rundt. 
Selvom det er magert kjøtt (ca 2 % fett) inneholder det mye næringstoffer.
100 gr reinsdyrkjøtt inneholder daglig anbefalt dose av omega 3 og 6. 
Det inneholder også mye vitamin B12(ca 2 ganger kalv og lam), sink selen og jern.

Hva med tungmetaller?
Det eneste analyser har kunnet påvise (i norske reinsflokker fra nord og midt-norge) er ett litt høyt innhold av kadmium i lever. For å komme over grensen som er satt med tanke på farlig høyt inntak må man spise 2,7 kilo lever per uke. 

Reinsdyrkjøtt kan som annet kjøtt tilberedes på alle forskjellige måter. 
Rått 
Tørket
Stekt
Kokt
Grillet
Gravet
Røkt
og sikkert flere!

Kilde: forskning.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar